Blog

Ervaringen van deelnemers aan de cursus

Samen ondernemen in het landschap: een aanrader!

Door Roel Imfeld Introductie  Van alle momenten die ik tot nu toe in 2016 heb beleefd, was de tweedaagse ‘Ondernemen in het Landschap’ van IKL wel een hele bijzondere; in mijn geval zowel persoonlijke als zakelijke ontwikkeling. Deze blog schrijf ik bewust... Lees meer

Twee dagen inspiratie

Jan Kluskens vertelde mij een tijd geleden over het idee om een overnachting in de natuur te organiseren. Ik heb hem toen gelijk aangeboden om dat op de Beegderheide te doen. Daar hebben wel vaker groepen die werkzaamheden in het gebied uitvoerden, overnacht. Dan worden er gelijk weer wat werkzaamheden uitgevoerd en door zelf ook mee te doen, zou ik zelf de kans krijgen de Beegderheide eens van een andere manier te bekijken.

Lees meer

Iets toevoegen aan de natuur werkt rustgevend

Wat een weekend! Mooie mensen, frisse natuur, zalige gesprekken, een goede slaapplek en ook nog eens lekker eten. Wat een verwennerij waren deze twee dagen voor mij. Ik heb enorm genoten van de manier waarop iedereen zich open durfde te stellen. Hierdoor leerden we... Lees meer

In korte tijd veel geleerd

26 februari was het dan eindelijk zo ver, de eerste editie van de cursus samen ondernemen in het landschap. Als ondernemer heb ik er echt naar uit gekeken om met anderen aan de slag te gaan in het landschap en zodoende veel over mezelf te leren. Om als ondernemer weer... Lees meer

Je groeit als persoon in twee dagen

Samen ondernemen in het landschap heeft mij meer gebracht dan alleen een leuk weekend, het was een unieke ervaring! Je leert niet alleen wat jij kunt doen voor het landschap,

Lees meer

Een ondernemer maakt een reis

Een ondernemer maakt een reis. Je pakt je spullen en je stelt je doel voor ogen. Al gaandeweg kom je vol verrassingen te staan en blijf je in jezelf vertrouwen en je kompas gebruiken om je pad te

Lees meer

Integere persoonlijke feedback

Bijna iedereen was onbekend voor mij en toch was daar heel snel dat “groepsgevoel”… met respect en interesse voor elkaar, ruimte om te ZIJN en heerlijk veel humor. Bijzonder fijn om mee te maken :-)

Lees meer

Wat verwacht je van de cursus?

Terug naar de basis

“Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de dynamiek die tot stand komt als je een groep ondernemende mensen letterlijk uit hun dagelijkse comfort-zone plaatst. Het lijkt mij een fantastisch idee om met de groep doeners terug naar de basis te gaan, weg van alle hectiek, routine en media. Met tijd en ruimte voor creatieve, nieuwe ideeën. Terug naar de basis van interactie, communicatie en samenwerking. Ik ben er in ieder geval klaar voor!”

Diethard Struelens

Leren door te doen

“2 gave inspirerende dagen met pioniers samen zijn! Brainstormen hoe we in verbinding blijven met de natuur & elkaar en in ons dagelijks leven. Ik wil uitgedaagd worden om nieuwe dingen te experimenteren zodat we leren door te doen en mekaar versterken door te delen. Ik wil thuiskomen met een verhaal om aan anderen te vertellen die niet bij dit bivak-feest konden zijn!”

Ludo Simons

Situaties uit het ondernemersleven in een landelijk jasje

“Wauw! Ik verwacht een zeer uitdagend weekend met daarin challenges op strategisch en operationeel niveau. Er worden situaties geschetst uit het ondernemersleven in een landelijk (survival) jasje, waarbij wij als een ondernemersgroep onze hoofden bij elkaar moeten steken en komen met originele, out-of-the-box en innovatieve ideeën. Uit dit weekend zullen wij allemaal skills opdoen, die wij kunnen gebruiken in onze eigen onderneming.”

Hilbert Okken

Nieuwe kennis uitwisselen

“Wat ik verwacht is dat ik een hoop nieuwe kennis kan uitwisselen en deze mee kan nemen naar het zuiden van de provincie zodat deze kennis weer verder verspreid kan gaan worden binnen mijn netwerk en andere netwerken. Ik hoop dat ik mijn netwerk kan uitbreiden en dat ik gelijkgestemden ga leren kennen waar ik in de toekomst projecten mee kan opzetten gericht op jongeren.”

Patrick Dereij

Elkaar motiveren om dingen op een andere manier aan te pakken

“Ik verwacht dat een tweedaags verblijf in de natuur de andere deelnemers en mij de ruimte bieden om anders naar onszelf en naar onze ondernemingen te kijken. Door de verscheidenheid in deelnemers ga ik er bovendien van uit dat we elkaar motiveren om dingen misschien eens op een andere manier aan te pakken dan we gewend zijn. Als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste, verwacht ik een paar gezellige dagen door te brengen met inspirerende mensen.”

Roel Imfeld

Mooie gesprekken en ontmoetingen

“Ik verwacht een bijzondere bijeenkomst met gewone mensen met wie ik dan weer mooie gesprekken en ontmoetingen ga hebben. Ik verwacht meer over mezelf en ondernemerschap te leren.”

Gerrit Jan van Lonkhuyzen

Zoeken naar mogelijkheden en netwerken

“Ik kom voor te leren, het zoeken naar mogelijkheden en te netwerken. Daarbij is het natuurlijk een leuk weekend weg, tussen de mannen, even weg bij de vrouwen! Mannen dingen doen, wie weet wat eruit voortspruit, of waar het schip heen vaart (niet strand).”

Roberto Savelberg

Ruimte, veiligheid en humor

“Mijn eigen wortels blijven voelen en voeden in een groep… Daarbij hoop ik dat de cursus voorziet in ruimte, veiligheid en humor om ieders doel aan bod te laten komen en daardoor samen te ZIJN. Kijk er naar uit….”

Glenys van Bree

Uit mijn eigen comfortzone stappen

“Ik kijk er enorm naar uit, hierbij mijn verwachtingen 😉

Ik verwacht bij de cursus dat afkicken van Wifi niet nodig zal zijn, door dat je veelal bezig zal zijn met elkaar. Terug naar de basis en vertrouwen op je zintuigen en je eigen gezonde verstand, zonder iets op te willen/moeten zoeken. Het leren kennen van ondernemers die je nog niet kent en daarmee sneller de diepte in gaan bij gesprekken. Sneller dan op kantoor het geval is! Ik verwacht ook weer eens uit mijn eigen comfortzone te (moeten) stappen, en nieuwe dingen te leren die op mijn pad komen.”

Gerben Stiphout

Ander bezig zijn met hetgeen er is

“De reden om me op te geven voor de 2-daagse was anders bezig zijn met hetgeen er is. Bij jezelf zijn met anderen. Nu eindelijk eens op een ontspannen manier in de natuur actief te kunnen zijn zonder het ‘wij gaan naar de Ardennen raften’ gevoel te hebben.”

Riet Brouwer